Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Με το αριστερό...



Η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και το πρώτο δείγμα της ομάδας μας, μόνο θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μετά την ήττα με 2-1 από τον νεοφώτιστο Απόλλωνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να μένει νωρίς πίσω στο σκορ (13'), μετά από αδράνεια της άμυνας. Δεν κατάφερε ποτέ να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο παρόλο που είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δεν δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ και δεν ήταν σοβαρός στην άμυνα. Δέχτηκε και δεύτερο τέρμα (63') και κατάφερε μόνο να μειώσει (67').

Πάμε να δούμε όμως τα ουσιαστικά προβλήματα, καθώς και τι τα προκάλεσε.

Καταρχάς το κυριότερο πρόβλημα υπήρχε στην μεσαία γραμμή. Οι δύο κεντρικοί χαφ δεν πρέσαραν, με τον Τριανταφυλλάκο να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή στο κέντρο, αφού ούτε μάρκαρε σωστά, ούτε δημιουργικά βοήθησε, αλλά παρέμεινε νωχελικός και άνευρος όπως τον είχαμε συνηθίσει. Ο Παπαδόπουλος στην ουσία πάλευε μόνος του να συνδέσει την άμυνα με την επίθεση και φυσικά ήταν βαρύ το φορτίο για να αντεπεξέλθει μόνος του. Ο Τάτος έδειξε πως όταν θέλει μπορεί να δημιουργήσει και να δώσει το κάτι παραπάνω στον δημιουργικό τομέα, αλλά εκτός του ότι δεν κατάφερε να έχει σταθερότητα στην απόδοσή του, δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου στο ανασταλτικό κομμάτι. 

Για μένα το κέντρο ήταν και το κύριο πρόβλημα του Άρη σήμερα και ευθύνεται για το ότι οι γραμμές ήταν πολύ μακριά μεταξύ τους και το ότι οι επιθέσεις των αντιπάλων έβγαιναν ιδιαιτέρως εύκολα.

Από κει και πέρα, η αμυντική γραμμή παρουσίασε μεγάλα κενά και μάλιστα στο κέντρο της, κάνοντάς όποιον έχει αμφιβολίες για τα άκρα της, να αρχίσει να ανησυχεί περεταίρω.
Πουλίδο και Κύργιας έκαναν αμφότεροι αβίαστα λάθη κι αν μπορούμε να δώσουμε ένα ελαφρυντικό στον νεαρό αμυντικό, η εμπειρία του Ισπανού δεν του δίνει κανένα.
Οι δύο ακραίοι, Ηρακλής και Τσουμάνης προσπάθησαν, χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν αλλά δεν έκαναν και μοιραία λάθη.

Στην επίθεση, ο Ουντόζι έκανε του κεφαλιού του, λες κι έπαιζε για την πάρτη του κι ο Ίμπε έμοιαζε να έχει γυρίσει δύο ώρες πριν το παιχνίδι από την παραλία, όντας φανερά ανέτοιμος...
Ο Μανιάς πάλεψε, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε. Δεν είχε κανένα στήριγμα και δεν μπορώ να τον κρίνω αυστηρά. 

Μοναδικός διακριθέντας του αγώνα ο Διούδης, που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Κι αν κάποιος αναρωτηθεί πως γίνεται να δέχεσαι δύο τέρματα και να είσαι ο καλύτερος του αγώνα, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει τις φοβέρες επεμβάσεις του. Ο "μικρός" δεν ευθύνεται σε κανένα από τα δύο γκολ που δέχτηκε.

Όσον αφορά τις αλλαγές, ο Αγγελούδης είχε διάθεση και προσπάθησε πολύ, κάνοντας μια ευκαιρία γκολ! Έκανε κι αυτός τα λαθάκια του, αλλά αν σκεφτούμε πως είναι ο μοναδικός που σκόραρε (αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε), σίγουρα του συγχωρούνται κάποια από αυτά.
Ο Σουνάς δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου και δεν κατάλαβα σε ποια θέση έπαιξε ακριβώς.
Όσον αφορά τον Σταυρόπουλο, το παιδί έχει ταχύτητα και ταλέντο, αλλά δεν βοήθησε ουσιαστικά. Χρειάζεται κι αυτός ένα φρένο και να κοντρολαριστεί λίγο (όπως λέγαμε και για τον Γιαννιώτα στο ξεκίνημά του).

Το θέμα είναι πως η ομάδα έδειχνε ασύνδετη και κομπλαρισμένη.

Ο προπονητής Χατζηνικολάου, δεν κατάλαβα γιατί εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στον ανέτοιμο Ίμπε και δεν κατάλαβα με ποια λογική κατέβασε την ομάδα χωρίς καθαρό ανασταλτικό μέσο.
Είναι πρώτη αγωνιστική και δεν θα αρχίσω το κράξιμο από τόσο νωρίς. 

Αν και κάποια από τα σημερινά λάθη τα είχα προβλέψει κι επισημάνει στις εκπομπές μου, ειδικά όσον αφορά κάποιες επιλογές στην εντεκάδα, δεν θα μείνω στο τι είπα εγώ, αλλά στο τι θα διορθωθεί από τώρα και στο εξής.

Ας ελπίσουμε η ομάδα να στρώσει κι ο προπονητής να καταλάβει πως η κάθε λεπτομέρεια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, μιας και δεν κοουτσάρει ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Γρήγορα η πίεση θα γίνει ασφυκτική και η ανάγκη για αποτελέσματα επιβεβλημένη. Για να μην φτάσουμε πριν την παρέλαση να έχουμε θέμα προπονητολογίας στον Άρη και για να λείψουν οι μουρμούρες, καλό είναι να αντιληφθεί πως η φιλία του με τον πρόεδρο της ομάδας, δεν τον καθιστά μόνιμο και φυσικά δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Νωρίς είναι ακόμα, αλλά καλό είναι να αντιληφθούν όλοι, πως στο πρωτάθλημα αυτό μπορεί κι ο παραμικρός βαθμός να παίξει τον ρόλο του. 

Καλή συνέχεια να έχουμε...


                                                                            Γιάννης Zoel Τραϊανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου